cursusaanbod

Om bewust zwanger te zijn, te blijven bewegen en je goed voor te bereiden op de bevalling en het ouderschap raden wij je aan een zwangerschapscursus te volgen. We hebben voor je op een rij gezet wat het aanbod is in onze regio. Het is per cursus heel verschillend waar het accent op gelegd wordt, dat kan zijn op het fit zijn en blijven, het doen van ontspanningsoefeningen of juist vertrouwen krijgen in de bevalling door een praktische voorbereiding. Ook kun je je door een borstvoedingscursus voorbereiden op de borstvoedingsperiode, dat geeft vertrouwen maakt de kans van slagen groter.

Neem via de links hieronder contact op met de aanbieder van de verschillende cursussen voor nadere info.

Borstvoedingscursus: Een informatieve cursus gegeven in onze eigen praktijk. Partner is welkom. Thema's: hoe verloopt een normaal borstvoedingsproces, verschillende voedingshoudingen, hoe voorkom je een borstontsteking, kolven, etc.

ZwangerFit en MoederFit: Een actieve cursus, gericht op behoud van conditie, informatie over veranderingen in je lichaam, bekkenbodemspieroefeningen en begeleiding bij bekkenpijn. Bij MoederFit is het doel een goede conditie opbouwen na de bevalling met aandacht voor een gezonde en sterke bekkenbodem.

Babywerk: AANRADER! Een goede voorbereiding op het samen ouders zijn en hoe jullie leven verandert na de geboorte van je kindje. Je leert hoe je bewust contact kunt maken met je kindje voor en na de geboorte. Voor aanmelden en info in Zaltbommel: info@ctbydaphne.nl of bel 06-36358866. Kijk ook hier

Prettig Bevallen: Voorbereiding op de bevalling en het ouderschap, individueel of samen met een ander stel, vergroten van kennis over zwangerschap/bevallen/kraamtijd. Er is veel aandacht voor de rol van de partner zodat je als ouders kunt voorzien in de behoefte van je kindje na de geboorte. 

Hypnobirthing: Een positieve en praktische cursus waarbij je leert om een diepe vorm van onspanning te verkrijgen waarmee je je zelfvertrouwen vergroot, angsten leert loslaten en op een kalme manier de bevalling door kunt komen.

Where-else: Cursus om je goed voor te bereiden op de bevalling en de komst van je kindje. Er is ook een digitale cursus beschikbaar. Je kunt bij Else ook terecht voor een cursus babymassage en coaching wanneer het niet zo lekker loopt wanneer je moeder bent geworden.

Mom in balance: Een sportief programma met workouts in de buitenlucht zodat je je energiek en fit voelt tijdens de zwangerschap, sterk voor de bevalling en een voorspoedig herstel hebt na je bevalling. Het doel is om je sterk te maken om moederschap te combineren met je persoonlijke ambities.

Zwangerschapsyoga: Deze cursus helpt je om door ontspannings- en ademhalingsoefeningen contact te hebben met je eigen lichaam en met je kindje.

Samen Bevallen; Een cursus die je geheel samen met je partner volgt, zodat je goed op elkaar ingespeeld bent tijdens de zwangerschap, bevalling en in de zorg voor je kindje. Je kunt hiervoor terecht in Den Bosch, Tiel, en Gorinchem.

Haptonomie: Je leert al tijdens de zwangerschap contact maken met je kindje, een band opbouwen die je na de geboorte voortzet. Je partner voelt zich meer betrokken en je kindje voelt zich welkom en geborgen. Klik hier voor een praktijk in Den Bosch en hier voor een praktijk in Woudrichem.

Zwangerschapszwemmen: Zwemmen is een goede manier om bezig te zijn met je conditie, bevordert de bloedsomloop en bovendien voelt je lijf in het water heerlijk licht.

Linda Sport&Coaching: Werken aan een goede conditie is een goede voorbereiding op een topprestatie: bevallen! Aandacht voor stabilisatie van je rug- en buikspieren helpen onderrugpijn te voorkomen, BBB-lessen (buik/billen/benen) en Yoga/Pilates. Ook voor conditietraining ná de bevalling.

EHBO bij baby's en kinderen: Dit is geen zwangerschapscursus of voorbereiding op de bevalling, maar een nuttige cursus waarin je leert eerste hulp te verlenen aan een baby of kind bij een ongeluk of verwonding. Bij aanmelding via deze link vanuit onze praktijk krijg je 5 euro korting! De organisatie Livis die de cursussen verzorgt is een partner van het Rode Kruis.

 

Pagina delen
“Iedere geboorte is een boodschap van liefde, een glimlach naar het leven..”
levenswijsheid