Mariëtte Rodenburg

Mariëtte is in 1997 afgestudeerd aan de Vroedvrouwenschool Kerkrade (nu Verloskunde Academie Maastricht). Tijdens de opleiding liep zij stage in de Bommelerwaard. Na 2 jaar waarnemen in de omgeving van Rotterdam, startte zij in 1999 met Cora Verloskundigen Praktijk Oost-Bommelerwaard. Mariëtte heeft vijf kinderen: Sophie (2001), David (2004), Floris (2007), Suze (2010) en Mees (2013). Sinds zij ervaren heeft hoe het is om zwanger te zijn en te bevallen, een kraamtijd mee te maken en een kindje zelf te voeden, is de verloskunde nog boeiender en rijker voor haar geworden.

"Moeder zijn én verloskundige betekent multitasken, maar beide rollen vervul ik met veel liefde en plezier! Ieder stel en elke zwangerschap of bevalling is anders. Jou en je partner rust en vertrouwen geven, zéker wanneer je voor de eerste keer zwanger bent is mijn doel. Begeleiden bij de geboorte van een baby.. ik kan me geen mooier werk voorstellen!"

Mariëtte heeft samen met Sanne en Esther in 2017 Centering Pregnancy opgezet in de praktijk: een prachtige manier van zwangerschapsbegeleiding in de groep. Verder heeft zij als aandachtsgebied het beoordelen en indien nodig klieven van een korte tongriem bij pasgeborenen, ook bij kindjes buiten de Bommelerwaard.

 

“Iedere geboorte is een boodschap van liefde, een glimlach naar het leven..”
levenswijsheid