nieuws

Nieuwsbrief november 2021

Graag informeren we jullie met deze nieuwsbrief over de nieuwe coronamaatregelen en wetenswaardigheden uit de praktijk: NEVER A DULL MOMENT!

Lees meer
Nieuwsbrief augustus 2021

Lees hier het laatste nieuws over de coronamaatregelen, de ontwikkelingen in echoscopie, CenteringZwangerschap en andere interessante weetjes uit de praktijk.

Lees meer
Coronavirus update 28 mei 2021

Graag willen we jullie informeren rondom de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Gelukkig is er inmiddels sprake van een daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen. Er zijn steeds meer mensen gevaccineerd en daarom kunnen steeds meer versoepelingen worden doorgevoerd.

Lees meer
Waarneming
Even voorstellen: verloskundige Ester Verhoeven.
Lees meer
Coronavirus update 23 januari 2021

Afgelopen week is in de Tweede Kamer besloten de maatregelen verder uit te breiden om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Met deze brief willen we jullie informeren over welke consequenties dit heeft voor de verloskundige zorgverlening, landelijk en regionaal afgestemd. Ook gaan we in op het vaccineren tijdens zwangerschap en borstvoeding. Het is nog niet bekend wanneer wij als verloskundig zorgverleners gevaccineerd kunnen gaan worden.

Lees meer
Coronavirus update 17 december 2020

We willen jullie graag weer op de hoogte brengen wat de afgekondigde lockdown van deze week betekent voor onze verloskundige zorg.

Lees meer
Sinterklaas

Aan de broertjes en zusjes van baby's die over een tijdje geboren worden

Lees meer
Coronavirus update 11 mei 2020

Naar aanleiding van de versoepelingen die onze premier afgelopen woensdag heeft aangekondigd heeft onze beroepsgroep, de KNOV, met de andere beroepsgroepen uit de geboortezorg overleg gehad over wat er aan versoepelingen kan worden georganiseerd binnen de zorg die wij jullie geven. Om deze versoepelingen te kunnen invoeren dienen wij ons aan de geldende adviezen te houden, dus indien mogelijk 1,5 meter afstand, zwangeren en partners met klachten blijven thuis en we blijven de contactmomenten beperken.

Lees meer
coronavirus update 25 april 2020

Graag willen we je weer informeren over de huidige stand van zaken m.b.t. de aanpassingen in onze verloskundige zorgverlening om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We houden het advies aan van het RIVM, de landelijke Taskforce Covid-19 van onze beroepsorganisatie/KNOV en regionale afspraken met de verloskundige praktijken in de Coöperatie Verloskundigen ’s-Hertogenbosch e.o. en het ziekenhuis JBZ.

Lees meer
coronavirus update 5 april 2020

Allereerst willen we jullie bedanken voor alle begrip voor de beperkende maatregelen en het verminderen van contactmomenten bij ons in de praktijk! Vooral maken van veel minder echo’s en langere tijd tussen de gewone controles is even wennen. 

Lees meer
coronavirus update 21 maart 2020

Wat is het wennen aan al die aanpassingen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Je vindt op de website deverloskundige.nl hoe wij en ALLE verloskundigen in Nederland nu werken. We houden ons aan de landelijke en regionale richtlijnen. Lees deze informatie heel goed door.. Alle maatregelen zijn er op gericht dat zo min mogelijk mensen tegelijk ziek worden.

Lees meer
Coronavirus update 17 maart 2020

Omdat wij communicatie heel belangrijk vinden, zéker in deze tijd, hierbij weer een update over hoe we de verloskundige zorg nu moeten vormgeven. Alle maatregelen zijn genomen in nauw overleg met collega’s binnen onze Coöperatie Verloskundigen regio Den Bosch afgestemd. 

Lees meer
Coronavirus 15 maart 2020

In verband met het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus hebben en wij maatregelen getroffen in de uitvoering van onze verloskundige zorg. Per 16 maart 2020 gaan wij zorg verlenen volgens het Draaiboek minimale verloskundige zorg, in afstemming met andere verloskundige praktijken in onze regio. 

Lees meer
WORKSHOPS

Hoe houd je als moeder alle ballen in de lucht...? Soms het gevoel dat je faalt? Heb jij of hebben/hadden jullie te maken met rouw of verlies van je zwangerschap, je kindje of iemand van wie je hield? Daphne van Birgelen bied dit najaar mooie workshops die we als verloskundigen van harte aanbevelen!

Lees meer
Borstvoedingscursus

Meld je aan voor de Borstvoedingscursus op woensdag 2 en 23 oktober 2019

Lees meer
PRETECHO

Wil je een pretecho laten maken? Dat kan bij ons in de praktijk! 

Lees meer
Hartjesspreekuur

Iedere woensdagochtend tussen 10 en 11 uur kun je bij ons zonder afspraak binnenlopen om even naar het hartje van je kindje te luisteren.

Lees meer
Student Verloskunde

Milou van den Braak is vierdejaars student Verloskunde aan de AVM (Academie Verloskunde Maastricht). 

Lees meer
EHBO bij zuigelingen en kinderen

Jaarlijks belanden duizenden kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Veel van deze ongelukken kun je als ouder voorkomen. Maar als er wat gebeurt en je weet wat je moet doen, kun je direct zelf handelen.

Lees meer
Cora van den Berg gestopt met verloskunde

In januari 2018 heeft Cora haar werkzaamheden als verloskundige beëindigd.

Lees meer
Sanne bevallen!

Sanne is op 28 augustus 2017 bevallen van een zoon.

Lees meer
Extra Echo

Uitgerekend tussen 16 juni en 14 juli 2017 óf tussen 21 oktober en 17 november 2017? 

Lees meer
Centering Pregnancy

We zijn in maart 2017 gestart met Centering Pregnancy, een nieuwe vorm van verloskundige zorg in de groep.

Lees meer
OPEN HUIS

Op 1 januari zijn wij Verloskundig Centrum Bommelerwaard gestart. Deze nieuwe praktijk is ontstaan uit een fusie tussen Verloskundigen Praktijk Oost-Bommelerwaard en Verloskundigen Zaltbommel & Maasdriel.

Lees meer
“Iedere geboorte is een boodschap van liefde, een glimlach naar het leven..”
levenswijsheid