Coronavirus update 17 maart 2020

Dinsdag 17 maart 2020

Omdat wij communicatie heel belangrijk vinden, zéker in deze tijd, hierbij weer een update over hoe we de verloskundige zorg nu moeten vormgeven. Alle maatregelen zijn genomen in nauw overleg met collega’s binnen onze Coöperatie Verloskundigen regio Den Bosch afgestemd. 

De ontwikkelingen volgen zich snel op. Daarom moeten er ook in korte tijd maatregelen genomen worden om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan en de capaciteit in de zorg zo hoog mogelijk te houden. 

Ook al is het Coronavirus misschien niet direct gevaarlijk voor jouw gezondheid of die van je ongeboren kindje, uiteindelijk raakt het ons allemaal; de druk op de zorgverleners is enorm en maakt misschien dat je het gevoel hebt niet de zorg of aandacht te krijgen waar je op gehoopt hebt. Wij móeten als zorgverleners keuzes maken en beoordelen welke zorg essentieel is en welke (even) niet. Een keuze die we écht liever maken: jullie zijn voor ons allemaal urgent en belangrijk! Helaas zijn we genoodzaakt deze keuzes te maken omdat de geboortezorg voor iedereen die het nodig heeft toegankelijk moet blijven. Ook moeten we deze zorg als verloskundigen veilig kunnen blijven leveren. Alle genomen maatregelen zijn voor jouw en onze gezondheid! 

Contact

Omdat de assistente erg veel telefoontjes krijgt, vragen we je om haar alleen te bellen voor het maken of verzetten van afspraken of algemene medische vragen. Je kunt daar het vaste nummer van Verloskundig Centrum Bommelerwaard voor gebruiken: 0418-640289. 

  • Voor niet dringende vragen die je rechtstreeks aan de verloskundige wilt stellen, vragen we je op maandag t/m vrijdag tussen 13:00 en 14:00 uur te bellen naar het vaste nummer van de praktijk: 0418-640289. 
  • Voor spoedgevallen zoals bloedverlies, bevallen, na de bevalling thuiskomen uit het ziekenhuis en problemen tijdens je kraamtijd kun je uiteraard de dienstdoende verloskundige bellen op ons spoednummer: 06-55752822. 

Zorginhoudelijke maatregelen 

  • Het zou kunnen dat je de komende weken van ons een mail krijgt waarin staat geschreven dat je geplande afspraak bij ons geannuleerd wordt om de reden zoals hierboven beschreven. 
  • Wij willen je nogmaals vragen om ALLEEN naar het spreekuur te komen, ook naar je afspraak voor de termijnecho en de 20 weken echo. Je partner en/of kinderen kunnen uiteraard middels videobellen meekijken. Dit is regionaal anders dan landelijk, maar de noodzaak van het voorkomen van verspreiding van het virus ligt in de regio Brabant hoger (de Bommelerwaard is wat zorg betreft sterk gericht op Brabant). 
  • Ook bij afspraken op de poli in het JBZ word je gevraagd om in principe alleen, zonder partner en kinderen te komen. 
  • Tijdens opname in het JBZ geldt voor íedere afdeling, ook de kraamsuites op A5 Noord, de maatregel dat er één persoon per dag op bezoek mag komen tussen 18.00 uur tot 20.00 uur. 
  • Wij plaatsen en verwijderen t/m 6 april geen spiraaltjes.

Hieronder vind je het controleschema voor de komende weken: 

Afspraak Op de praktijk of Inhoud Toelichting
Vitaliteitsecho     Geannuleerd
Intake Telefonisch (we bellen je op het afgesproken tijdstip)    
Termijnecho Controle op de praktijk Echo, bloeddrukcontrole, bloedprikken (evt. icm NIPT)  Bloedprikken op priklocatie van JBZ
16 weken Controle op de praktijk Groei van de buik, hartje luisteren, bloeddruk controle  
20 weken echo Controle op de praktijk Echo, bloeddruk controle  
27 weken Controle op de praktijk Groei van de buik, hartje luisteren, bloeddruk controle  
31 weken Controle op de praktijk Groei van de buik, hartje luisteren, bloeddruk controle Echo geannuleerd
34 weken Controle op de praktijk Groei van de buik, hartje luisteren, bloeddruk controle  
37 weken Controle op de praktijk Groei van de buik, hartje luisteren, bloeddruk controle  
39 weken Controle op de praktijk Groei van de buik, hartje luisteren, bloeddruk controle  
41 weken Controle op de praktijk Groei van de buik, hartje luisteren, bloeddruk controle  
Nacontrole We bellen je op het afgesproken tijdstip    

We doen ons uiterste best je tijdens deze bijzondere periode in je leven ondanks deze omstandigheden je goede verloskundige zorg te verlenen, met als doel: een gezonde start voor jou en je kindje! 

 

foto1corona
Pagina delen
“Iedere geboorte is een boodschap van liefde, een glimlach naar het leven..”
levenswijsheid