coronavirus update 5 april 2020

Zondag 05 april 2020

Allereerst willen we jullie bedanken voor alle begrip voor de beperkende maatregelen en het verminderen van contactmomenten bij ons in de praktijk! Vooral maken van veel minder echo’s en langere tijd tussen de gewone controles is even wennen. 

Het is een grote uitdaging voor ons om goed te onderscheiden welke (extra) zorg wel moet gebeuren door middel van een controle en wanneer telefonisch contact of beeldbellen volstaat. We merken dat een en ander begint te wennen, zijn blij met begripvolle reacties die zich soms vertalen in een attentie: heel lief en bedankt daarvoor!

Verder willen we benadrukken dat we het liefst zo normaal mogelijk onze zorg verlenen. We zijn telefonisch bereikbaar zoals je van ons gewend bent en beantwoorden email zoals gebruikelijk. We willen hierbij nogmaals benadrukken: 

Bel ons wanneer je ongerust bent of wanneer je rondloopt met vragen! We beantwoorden ze graag, daar zijn we voor!

Verder nieuws uit onze praktijk:

  • Gelukkig hebben we nog maar heel weinig melding gekregen van zwangeren die ziek zijn of een gezinslid hebben die ziek is. Het lukte om de verloskundige zorg daaromheen te plannen. We hebben nog geen bevalling gedaan in beschermende kleding bij iemand die ziek is. Tot nu toe lukte het ook om telefonisch zorg te verlenen in gezinnen waar wél iemand ziek was.
  • Niemand van ons team is ziek geworden afgelopen tijd en dat willen we graag zo houden! We zijn zo min mogelijk op de praktijk aanwezig en áls dat wel moet, werken we zoveel mogelijk in aparte ruimten. De assistentes Rebecca en Iris zijn wel dagelijks aanwezig, telefonisch bereikbaar op 0418-640289 en per email. We willen jullie vragen gepaste afstand van de balie te bewaren. Tijdens de lunch zitten we vaak buiten in de zon op ruime afstand van elkaar. Ons praktijkoverleg doen we met videobellen.
  • We hebben inmiddels twee bijeenkomsten van twee verschillende Centering Pregnancy  groepen met videobellen via Zoom gedaan, en dat gaat goed!  Wanneer je deelneemt aan een CP groep, ontvang je vanzelf een mail met een link naar Zoom om deel te nemen aan de geplande bijeenkomst.
  • Er is een digitale presentatie beschikbaar als alternatief voor ons Bevallingsconsult, deze is verspreid onder de verloskundigen praktijken in onze regio, je vindt deze in de bijlage bij deze mail ‘Bevallen in de eerste lijn’. We wijzen je ook op de info over bevallen en de voorbereiding daarop op onze website.
  • Voorlopig gaat de verloskundige zorg in het ziekenhuis ook zo normaal mogelijk door, alhoewel ook de frequentie van controles zo laag mogelijk is. Het is ook nog steeds mogelijk poliklinisch te bevallen, geplande keizersnedes gaan door, in bad bevallen mag gewoon wanneer je niet verkouden bent of koorts hebt. Meer info over de huidige verloskundige zorg in het JBZ vind je hier
  • Er is een digitale informatie-avond (webinar) georganiseerd over Bevallen in het JBZ voor woensdag 9 april 2020 en woensdag 14 mei 2020, klik hier om je daarvoor aan te melden! Vooralsnog gaan de informatieavonden in het ziekenhuis in juni en later wel door, daarvoor kun je je eventueel ook al aanmelden.
  • Als zwangere of kraamvrouw heb je niet meer risico om besmet te raken dan andere vrouwen van eenzelfde leeftijd. Probeer zo gezond mogelijk te eten en zorg voor voldoende beweging zodat je weerstand optimaal is!
  • We willen je wijzen op de mogelijkheid van een landelijk telefonisch spreekuur maandag 6 april om 13:00 uur via deverloskundige wanneer je vragen hebt over het waarom van de beperkende maatregelen in verband met corona in de verloskundige zorgverlening.
  • Meldt het bij ons wanneer je verkouden bent, hoest of koorts hebt en kom dan níet naar de praktijk!
  • Juist in deze bijzondere tijd waarin we minder of zelfs geen kraamvisite doen na je bevalling, vinden we het leuk om jullie kindje te zien en te laten zien via Facebook/Instagram! Je kunt een foto mailen naar info@verloskundigcentrumbommelerwaard.nl of appen naar de diensttelefoon 06-55752822, geef daarbij aan welke info we er bij mogen vermelden (naam van je kindje, bijzonderheden of anekdote over je bevalling etc.).

Weet dat je ons altijd mag bellen/mailen bij ongerustheid! Voor spoedgevallen (bloedverlies, bevallen, vragen in je kraamtijd) mag je op de spoedlijn bellen 06-55752822 bellen. De assistente is bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 uur op 0418-640289. Van ma-vr hebben we telefonisch spreekuur van 13:00 tot 14:00 uur door een van de verloskundigen op 0418-640289.

Blijf gezond de komende tijd!

foto3
Pagina delen
“Iedere geboorte is een boodschap van liefde, een glimlach naar het leven..”
levenswijsheid