WORKSHOPS

Zondag 08 september 2019

Komend najaar/winter kun je workshops volgen bij Daphne van Birgelen in Zaltbommel:

'Jongleren' voor Moeders: zaterdag 19 oktober 2019 10.00-13.00 uur

Werk, huishouden, gezin, vrienden, sport, familie, partner en baby... alle ballen goed in de lucht houden: Hoe doe je dat en waar blijf je zelf? Heb je het gevoel dat je faalt? Hoe ga je om met de verwachtingen van anderen én die van jezelf? Wanneer is goed goed genoeg?

Locatie: Bolderburen, 2e etage, Van Heemstraweg West 4, Zaltbommel
Kosten: 35 euro

Moeders zonder Stress: vrijdag 8 november 2019  10.00-13.00 uur

Onderzocht en bewezen is dat moeders meer stress ervaren dan vaders terwijl ze evenveel belast zijn. Waarom ervaren moeders ervaren vrije tijd minder als écht vrije tijd? Moeders hebben de  neiging minder tijd voor zichzelf te nemen, staan emotioneel altijd ‘aan’ en voelen zich vaak sneller tekort schieten. In welke herken jij jezelf? Deze workshop gaat over oorzaken en oplossingen, met als doel om een stressloze moeder te kunnen zijn.

Locatie: Bolderburen, 2e etage, Van Heemstraweg West 4, Zaltbommel
Kosten: 35 euro

Rouw en Verlies: zaterdag 25 januari en 1 februari 2020  9.30-13.30 uur (2 dagdelen!)

Hoe geef jij je verlies een plek? Rouw is de achterkant van liefde; hoe meer je iets of iemand hebt liefgehad des te groter het verdriet. Rouwen is een proces dat mensen doormaken als ze een verlies lijden. Je kunt bijvoorbeeld rouwen om iemand die je verliest aan de dood (overlijden, miskraam, abortus) of aan het leven (bv. bij een scheiding), maar je kan ook rouwen bij het verlies van je gezondheid, een plek/land, je jeugd (als die niet is geweest zoals je had gewild) en om het verlies van lang gekoesterde verlangens (bijvoorbeeld (g)een kindje krijgen). Ongeloof, woede, verdriet en angst spelen daarin een rol. Rouwen is belangrijk en ieder doet dat op zijn eigen manier. Zonder rouw kun je je niet opnieuw hechten. In de huidige maatschappij zijn we erg gericht op doorgaan, wat maakt dat écht rouwen soms te weinig aandacht krijgt.

In deze workshop staat centraal hoe jij je verlies een plek geeft. Je krijgt nieuwe inzichten onderbouwd met korte, duidelijke theorie. Je zult een stap maken in je eigen rouwproces.

Locatie: Bolderburen, 2e etage, Van Heemstraweg West 4, Zaltbommel
Kosten: 90 euro


  

nieuws
Pagina delen
“Iedere geboorte is een boodschap van liefde, een glimlach naar het leven..”
levenswijsheid